Wij begeleiden & ontzorgen u het gehele traject!
 
Geheel gratis & geen intrekkingskosten
 
Gratis off-market of openbare vermelding

Wat is mijn vastgoed waard

Wat is mijn vastgoed waard?

De waarde van vastgoed is afhankelijk van diverse factoren. Wellicht wilt u weten wat uw vastgoed waard is of heeft u al een prijs in gedachte. Of wilt u dat wij er samen met u naar kijken? Vastgoedplaats stelt kosteloos waardebepalingen op afstand op. Betreft het een complex vastgoedobject of wilt u graag dat wij eens geheel vrijblijvend langs komen dan behoort dat ook tot de mogelijkheden.

De waarde van vastgoed wordt bepaald aan de hand van een woningopname en door het verkrijgen van antwoorden op een divers aantal vragen:

Is het vastgoed verhuurd of staat het leeg?

Wat is de staat van onderhoud van het object?

Is er sprake van achterstallig onderhoud?

Wat is de locatie van het pand?

Wat zijn de ontwikkelingsplannen van de wijk en welke voorzieningen zijn er aanwezig?

Is er veel vraag naar vastgoed in dit gebied?

Hoe gewild is de wijk op dit moment?

Een waardebepaling kan worden opgesteld als alle vragen beantwoord zijn en er onderzoek gedaan is naar onlangs vergelijkbare verkochte panden in de omgeving. Aan de hand van deze uitkomsten wordt er een verkoopprijs voorgesteld en kan het pand de markt op.

Vaak kiezen vastgoedeigenaren er voor om zelf een verkoopprijs vast te stellen. Het kan zijn dat er een snelle transactie plaats moet vinden en u zich als verkoper niet uit de markt wilt prijzen. Het is dan verstandig om een scherpe prijs neer te zetten, zodat er ook direct bezichtigingen zullen plaatsvinden. De uiteindelijke verkoopprijs komt altijd tot stand uit vraag en aanbod en de markt zal mede bepalen wat uw pand waard is. Bij een scherpe vraagprijs kunt u biedingen boven de vraagprijs verwachten. Gaat u voor een hoge vraagprijs, dan zult u eerder biedingen onder de vraagprijs ontvangen.

Wilt u liever samen overleggen om tot een verkoopprijs te komen dan is dat zeker een optie. Er wordt dan gezamenlijk bekeken wat de effectieve vraagprijs wordt.