Wij begeleiden & ontzorgen u het gehele traject!
 
Geheel gratis & geen intrekkingskosten
 
Gratis off-market of openbare vermelding

Hoe gaat het te werk

Op Vastgoedplaats kunt u terecht voor het verkopen van uw vastgoed. Van woningen, beleggingspanden, zakelijk onroerend goed tot vastgoedportefeuilles, appartementencomplexen tot ontwikkelplannen. Al uw onroerend goed verkoopt u op Vastgoedplaats.nl.

Hoe verkoopt u op Vastgoedplaats?

Openbare verkoop.

Bij deze keuze wordt uw pand/ object openbaar op ons platform geplaatst. Hierbij zijn de adresgegevens zichtbaar en voegt u foto’s toe. Alle benodigde informatie van het betreffende pand/object is beschikbaar voor deze openbare verkoop.

 Off market verkoop.

Hierbij kunt u uw pand/object aanbieden zonder alle adresgegevens prijs te geven. Er wordt gepubliceerd op straatnaam of wijkniveau. Het pand wordt hier aangeboden aan de hand van het aantal m2, de verkoopprijs, een beschreven staat van onderhoud en eventuele VvE kosten. Het is mogelijk om foto’s van het interieur toe te voegen. Straatnaam vermelden is een optie maar is niet verplicht. Op deze manier verkoopt u uw vastgoed onder de radar en tevens zonder dat dit wijdverspreid de markt in gaat.

 

Waarom kiezen verkopers voor off market verkopen?

Off market verkoop maakt een pand schaars waardoor het interessant blijft. Wanneer u namelijk een pand openbaar verkoopt en het staat te lang te koop dan raakt het object al snel besmet. Potentiële kopers haken dan al af op het feit dat het vastgoed te lang te koop staat. Kopers gaan er dan al vanuit dat er iets mis is met het pand. Anders was het immers al lang verkocht. Met off market verkopen voorkomt u dit soort situaties. Het pand inclusief adresgegevens zijn namelijk niet openbaar en bij niemand bekent.

Een andere reden waarom verkopers voor off market verkopen kiezen is uit privacy overwegingen. Men wil liever niet dat bijvoorbeeld de huurders dit weten of dat andere partijen hier weet van krijgen. Off market verkopen zorgt ervoor dat alleen zeer geïnteresseerde kopers in contact komen met uw pand.

Als verkoper heeft u twee mogelijkheden:

 Zelf uw vastgoed gratis verkopen.
U verzorgt foto’s, plattegronden en pandgegevens. Wij verzorgen de plaatsing met een aantrekkelijke verkooptekst. Uw pand wordt binnen één dag geplaatst op Vastgoedplaats. Vervolgens zullen er bezichtigingen worden ingepland.

 Gebruik van een partner verkoopmakelaar.

1  De makelaar maakt een waardebepaling op afstand. .

2  Na overeenstemming van vraag- en laadprijs geeft u de makelaar opdracht tot dienstverlening. De makelaar neemt vervolgens contact met u op voor het samenstellen van een verkoopdossier en -brochure.

3  Nu kan er gestart worden met de verkoop. Uw pand wordt op de website geplaatst. Kopers die actief zijn in uw verkoopgebied worden benaderd en binnengekomen leads worden door de makelaar behandeld. De makelaar plant vervolgens de bezichtigingen in. Biedingen worden aan u voorgelegd en onze makelaar adviseert in de onderhandelingen.

4  Bij een akkoord stelt de makelaar de koopovereenkomst op. Vervolgens zullen de stukken worden doorgestuurd naar de door koper gekozen notaris. De courtage van de makelaar wordt verrekend bij de notaris.

De kosten voor dit op maat gemaakte pakket zijn afhankelijk van het type pand. Gemiddeld wordt er een bedrag van 1% van de verkoopprijs als courtage gerekend. Dit is inclusief BTW.