Wij begeleiden & ontzorgen u het gehele traject!
 
Geheel gratis & geen intrekkingskosten
 
Gratis off-market of openbare vermelding

Hoe gaat het te werk

U wilt een pand kopen

Heeft u interesse in één van de panden die op Vastgoedplaats.nl staan? U kunt direct een bezichtiging aanvragen zonder dat u zich hoeft in te schrijven.

Voordat er bezichtigd kan worden kan verkoper twee mogelijkheden aanvinken.

Twee opties voor de verkoper

  1. Iedereen kan bezichtigingen inplannen.
  2. Koper kan alleen een bezichtiging inplannen, nadat hij een bod heeft uitgebracht onder voorbehoud van bezichtiging. De bezichtiging kan dan plaats vinden nadat er een bod onder voorbehoud van bezichtiging is uitgebracht. Dat wil zeggen dat u al een bod uitbrengt voordat u het vastgoed heeft bezichtigd. Na bezichtiging kan koper alsnog van de bieding afzien, mocht de bezichtiging tegenvallen. Op deze manier heeft de verkoper meer serieuze kijkers die bereid zijn het bedrag te betalen wat er gevraagd wordt.

Waarom kiezen verkopers voor biedingen onder voorbehoud van bezichtiging?

Verkopers kiezen vaak voor deze optie wanneer een pand verhuurt is. Om de huurders te ontlasten verwacht verkoper alleen geïnteresseerde partijen die direct een bod uitbrengen. Het komt regelmatig voor dat er na bezichtigingen biedingen komen die ver onder de vraagprijs liggen en koper ook niet bereid is om meer te bieden. Door een bod onder voorbehoud van bezichtiging verdoen zowel koper als verkoper hun tijd niet. Beide partijen weten wat ze van elkaar kunnen verwachten mits het pand zoals omschreven in de advertentie voldoet aan de verwachtingen van koper.